5 motive pentru a cumpăra o mașină nouă

2

1. Ai acces la cele mai noi tehnologii

Comparați o mașină nouă, din orice clasă, cu una una de 5, 7 sau 10 ani. Diferențele sunt considerabile. Și în ceea ce privește infotainment-ul, și pe elemente de design interior sau exterior, dar mai ales la capitolul siguranță.

2. Posibilitatea de a alege motorizarea, configurația și culoarea

Atunci când cumperi un vehicul rulat ai în față o mașină pe care fie o dorești, fie nu. Nu ai alternative. Nu poți să îi schimbi motorul sau culoarea. La o mașină nouă există enorm de multe posibilități să o faci “a ta”.

3. Preț bun de revânzare

Să aducem în discuție următorul scenariu. Cumpărați azi o mașină cu propulsie hibrid (benzină + electric) cu, să spunem, 20.000 Euro. O vindeți peste 5 ani cu o depreciere de 40-45%, deci cu aproximativ 10.000 Euro.

Dar să presupunem că azi cumpărați o mașină rulată de 20.000 Euro cu motorizare diesel. Peste 5 ani vă asigur că nu o veți vinde cu mai mult de 10-15% din valoare. Asta spun presa și specialiștii din domeniu.

4. Posibilitatea de a achiziționa în leasing, pe perioadă maximă

La majoritatea firmelor de leasing numărul maxim de ani ai finanțării se calculează pe formula Nr. ani vehime + Nr. ani finanțare = maxim 7.

Mai exact o mașină de 4 ani vechime se finanțează prin leasing pe maxim 3 ani. La mașini noi sistemul de rate în leasing se aprobă pe maxim 5 ani.

Practic, cu cât e mai veche o mașină cu atât o poți achiziționa în mai puține rate.

5. Siguranța personală

Oricât de bine a fost întreținută o mașină second hand, există elemente care nu pot fi observate și a căror uzură sau defecte pot fi periculoase. De exemplu un element de caroserie sudat e predispus să cedeze la un viitor impact. Și asta îți pune siguranța personală în pericol.

În concluzie alegerea unei mașini noi este sinonimă cu liniștea oferită de garanția mașinii și cu faptul că dacă vei “ține din scurt” întreținerea mașinii, te vei bucura de ea pentru mult timp.

APAN CARS este dealer Honda și concesionar regional FIAT, JEEP și ALFA ROMEO, oferind consultanță în achiziții și finanțări auto, dar și service autorizat. Te invităm pe apancars.ro pentru a accesa cele mai noi oferte.

0 replies on “5 motive pentru a cumpăra o mașină nouă”