Veștile bune continuă: A început producția la fabrica Volkswagen din Wolfsburg

6

          Marca Volkswagen și-a reluat producția de vehicule la fabrica din Wolfsburg din data de 27 aprilie cu primul schimb de la ora 06:30 AM. În primă fază, se va produce modelul Golf într-un schimb de bază – la capacitate redusă și timpi de ciclu mai lungi.

  • Aproximativ 8000 de angajați s-au întors în halele de producție.
  • Fabricarea modelelor Volkswagen Tiguan și Touran va începe miercuri.
  • Lucrul în mai multe schimburi va fi reluat începând cu saptămâna viitoare. În același timp, aproximativ 2600 de furnizori, majoritatea aflați în Germania, și-au reluat activitatea pentru principala fabrica Volkswagen.
  • Măsurile de protecție a forței de lucru au fost extinse semnificativ.

        “Reluarea treptată a producției este un semnal important pe care îl dam forței de   muncă, dealership-urilor, furnizorilor cât și economiei. Cu toate acestea, în ceea ce privește gestionarea crizei, acesta reprezintă doar primul pas. Este necesar un impuls suplimentar pentru stimularea cererii atât în Germania cât și în întreaga Europa, astfel încât volumele de producție să fie crescute succesiv” a declarat Ralf Brandstätter, CEO al mărcii Volkswagen Autoturisme.

        Primul ministru al Saxoniei Inferioare Stephan Weil a declarat: “Sunt încântat de faptul că Volkswagen își reia producția. Prioritatea dată protejării sănătății angajaților este exemplară. Consiliul de Lucru și Consiliul Director au dezvoltat în comun un concept deosebit. În această miercuri, mă voi întâlni cu primii inițiatorii industriei automotive din Bavaria și Baden-Württemberg pentru a discuta cum putem stimula vânzarea de vehicule mai rapid. Dacă reușim să creăm un stimulent de achiziție care să acorde prioritate simultan aspectelor ecologice, acesta ar fi un lucru bun pentru ocuparea forței de muncă, economie și climă,.”

        Bernard Osterloh, Președinte al Grupului și al Consiliului de Lucru, a sublinat: “Pentru Consiliul de Lucru sănătatea colegilor noștri are prioritate absolută când se reia producția. În acest scop, am generat un acord general de lucru cu 100 de măsuri de protecție; Volkswagen stabilește un standard pentru industria germane prin acest acord. Acum managerii de linie trebuie să se asigure că angajații sunt informați asupra măsurilor luate înainte de începrea lucrului. Toți colegii trebuie să știe cum să se protejeze cel mai bine pe ei cât și pe alții. Acesta este un exemplu de cum avem grijă unii de alții la Volkswagen.

       Aproximativ 1400 de vehicule vor fi construite până la finele acestei săptămâni la fabrica din Wolfsburg. Săptămâna viitoare, producția urmează să se ridice la 6000 de vehicule, pe măsură ce începe operațiunea în mai multe schimburi. Acest lucru reprezintă aproximativ 40% din producția de dinainte de începerea pandemiei corona. Distribuitorii vor putea livra de acum vehiculele clienților – 70% din dealership-uri și-au reluat activitatea. După Zwickau, Wolfsburg este cea de-a doua fabrică Volkswagen din Germania care își reia activitatea după oprirea activității de la jumătatea lunii martie.

      Producția în Bratislava, Slovacia, a reînceput deja de lunea trecută(20 aprilie). Intensificarea producției este în linie cu disponibilitatea curentă a pieselor, dat fiind impactul pandemiei corona, solicitările guvernului atât din Germania cât și cele de la nivel european, evoluția piețelor cât și modul de operare a fabricilor. Andreas Tostmann, membru în Consiliul mărcii Volkswagen și responsabil pe Produs și Logistică, a evidențiat faptul că “Echipa revine la locurile de muncă care asigură nivelul maxim de siguranță. Compania și Consiliul de Lucru a agreat planul de 100 de puncte pentru a le asigura acest lucru.”

       Acest plan include reguli deosebite de distanțare și igienă: angajaților li s-a solicitat sa-și măsoare temperatura acasă în fiecare dimineață și să treacă printr-o listă de verificare a sănătății înainte să se deplaseze spre serviciu, de preferat în uniforma de lucru. S-au creat culoare pentru a evita contactul, marcaje speciale pe podea cu scopul de a ghida în mers dar și păstrarea distanței în timpul întâlnirilor. Protecție pentru nas și gură în zonele în care distanță minimă de 1,5 m nu se poate păstra. Protecții mobile din plexi sunt folosite în multe zone. Materialul nu mai este adesea transferat de la un angajat la altul, ci este pus în recipiente. Echipelor li se acordă mai mult timp pentru curățarea uneltelor. Curățarea frecventă a tuturor încăperilor a fost intensificată, s-au creat de asemenea și alte facilități pentru spălarea mâinilor instalându-se dispozitive în fabrică. Compania a modificat săli de conferintă și le-a transformat în birouri, programul flexibil s-a extins, lucrul de acasă continuă acolo unde există această posibilitate. Pentru a răspândi informația în rândul angajaților s-au produs peste 8000 de afișe doar în fabrica din Wolfsburg, fiecare angajat a primit o broșură ce conține detaliile cu privire la măsurile de precauție. Volkswagen a împărtășit acest plan cu 100 de puncte cu cei peste 40000 de furnizori și partenerii logistici din lume. În condiții normale de operare, 2600 de furnizori din 71 de tări – o mare parte a lor fiind din Germania – livrează in jur de 21000 de piese pentru fabrica din Wolfsburg în fiecare zi în 2000 de camioane și 100 de garnituri de tren. În fiecare zi, aproximativ 180 de vagoane cu două nivele și 185 de autocamioane părăsesc fabrica.

          În showroom și service APAN Automobile, orice autovehicul este pregatit în cele mai bune condiții: service-ul este dotat la cele mai înalte standarde impuse de producător, astfel încât angajații își desfășoară activitatea în condiții de siguranță. Mai mult decât atât, în această perioadă igienizăm fiecare mașină înainte și după reparație, dar și înainte de livrare în cazul autovehiculelor noi, astfel încât să vă protejăm atât pe dumneavoastra cât și pe angajații noștri.

Iată aici câteva imagini:

[expander_maker id=”2″ more=”Răspunde la câteva întrebări” less=”Ascunde”][/expander_maker]

0 replies on “Veștile bune continuă: A început producția la fabrica Volkswagen din Wolfsburg”