Audi optimizează gama e-tron: încărcare în curent alternativ la 22 kW plus confort și mai ridicat la condus

5

Dotări atractive noi pentru SUV-urile electrice din anul de fabricație de serie 2021

· Al doilea încărcător de bord pentru încărcarea rapidă în curent alternativ, pentru acasă și la drum

· Sistem e-tron connect nou pentru încărcare, cu funcții inteligente

· Confort și mai ridicat, cu tempomatul adaptive cruise assist

    Încărcare mai rapidă și confort mai ridicat la volan: Audi își optimizează sistematic modelele e-tron. SUV-ul 100% electric și e-tron Sportback SUV coupe primesc mai multe dotări noi.

    Încărcarea în curent alternativ: capacitate dublată

    Încărcarea rapidă în curent continuu a fost încă de la început un punct forte esențial al modelelor e-tron. Acum, Audi permite, de asemenea, încărcarea rapidă în curent alternativ. Începând de acum, clienții modelelor e-tron 55 și e-tron Sportback 55 pot comanda un al doilea încărcător de bord ce dublează puterea: de la 11 kW la 22 kW, la terminalele de încărcare corespunzătoare. Această opțiune va fi oferită apoi și pentru e-tron 50 și e-tron S, începând cu mijlocul anului 2021. Cablul standard de încărcare Mode 3 cu care toate modelele e-tron pot fi încărcate de la terminalele publice a fost deja adaptat pentru capacitatea de încărcare de 22 kW.

   Conectivitate inteligentă: sistemul e-tron connect pentru încărcare

    Noul sistem e-tron connect pentru încărcare oferit de Audi pentru garajul de acasă al clienților, este, de asemenea, disponibil la capacitatea de 22 kW. Sistemul este conceput pentru utilizarea de la prizele casnice, putând fi însă folosit și când clienții se află departe de casă. Folosind o instalație casnică adecvată, modelele e-tron 55 pot fi astfel complet încărcate în mai puțin de 5 ore. Sistemul de încărcare connect include o unitate de operare cu display tactil de 5 inchi și sistem de instalare pe perete. Conexiunea WiFi la internet permite controlul prin intermediul aplicației myAudi, precum și actualizarea funcțiilor. Audi recomandă o priză trifazată de 400 de volți pentru a putea utiliza sistemul e-tron connect pentru încărcare la cote optime. La cererea clientului, un electrician specializat recomandat de distribuitorul Audi local poate verifica instalația de alimentare electrică a clientului și poate instala tehnologia adecvată.[i]

     În combinație cu un sistem compatibil de management al energiei casnice oferit de SMA Solar Technology sau de Hager Group, sistemul e-tron connect pentru încărcare oferă și alte funcții inteligente adiționale. De exemplu, Audi e-tron poate ține cont și de nevoile altor consumatori din respectivul sistem electric casnic și poate încărca astfel doar cu diferența de putere rămasă, pentru a preîntâmpina supraîncărcarea rețelei casnice. Sistemul de încărcare permite, de asemenea, clienților să își definească propriile priorități, precum încărcarea în perioadele în care electricitatea este mai ieftină, dacă furnizorii oferă tarife diferite în diferitele momente ale zilei. Iar dacă aveți acasă un sistem fotovoltaic, automobilul se poate încărca folosind preferențial electricitatea generată de sistemul acesta solar. În acest caz, planificarea încărcărilor ține seama și de previziunile meteo privind perioadele însorite.

    Printre funcțiile adiționale ale sistemului e-tron connect pentru încărcare se numără și protecția cu PIN împotriva utilizării neautorizate și contorizarea energiei folosite la încărcare.

    Volan nou: confort și mai ridicat, cu Adaptive Cruise Assist

   Modelele de volan actualizate cresc și mai mult confortul la condus. Șoferul trebuie doar să atingă ușor o dată la 1 minut inelul cu senzori al volanului, pentru a se asigura că direcționarea laterală oferită de adaptive cruise control rămâne activă. Responsabilitatea pentru conducerea automobilului cade însă în continuare integral în sarcina șoferului. Sistemul premium avansat ce folosește datele unității centrale de comandă a sistemelor de asistență zFAS (central driver assistance controller) poate menține automobilul Audi centrat pe banda de rulare. Această unitate gestionează, de asemenea, ghidarea laterală pe întreaga plajă de viteze. Asistentul ajută șoferul la accelerare, frânare, menținerea vitezei, precum și la păstrarea distanței și în blocajele din trafic.

     Dimensiuni noi pentru modelele S: jante de 22 inchi

Audi e-tron S și Audi e-tron S Sportback sunt echipate în dotarea standard cu jante de 20 de inch, iar jantele de 21 de inch sunt oferite ca dotare opțională. Audi Sport GmbH și-a extins acum oferta cu jante de 10.5Jx22 cu anvelope de 285/35. Jantele acestea cu finisaj gri titan gloss au un design atractiv, în cinci spițe.

    Aceste funcții noi destinate modelelor e-tron pot fi comandate începând deja de acum. Automobilele cu aceste optimizări le vor fi livrate clienților începând cu finele acestui an.

    Consilierii de vânzări Audi vă invită în showroomul APAN Automobile din Galați pentru mai multe detalii despre modelul dorit dar și pentru o ofertă personalizată.

   Consilierii de service și aftersales Audi vă pot oferi mai multe detalii despre  accesorii sau disponibilitatea în programator pentru efectuarea unor diagnoze sau reparații la numărul de telefon 0339401701 sau la Showroom APAN Automobile Volkswagen, situat în Brăila.


[i] În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

0 replies on “Audi optimizează gama e-tron: încărcare în curent alternativ la 22 kW plus confort și mai ridicat la condus”